Minusta

 

 

Minulta monesti kysytään, mikä sai minut mukaan nuorisovaikuttamiseen. Siihen ei ole yhtä vastausta, vaan enemmänkin kyse on yleisestä mielenkiinnosta. Kun kysyy riittävän kauan “miksi?” ja ottaa asioita selvää, on avannut portin politiikkaan.

Nuoresta iästäni huolimatta olen toiminut jo pitkään erilaisissa luottamustehtävissä. Yhdessä toimiminen, muutoksen tekeminen ja johonkin itseään suurempaan kuuluminen ovat muodostuneet vuosien saatossa tärkeäksi osaksi elämääni. En ole koskaan pelännyt haasteita, vaan päinvastoin nauttinut niiden ratkaisemisesta ja uusien ideoiden keksimisestä.

Luottamustehtävieni lisäksi harrastan partiota ja retkeilyä. Ruuanlaitto ja harrasteuinti antavat väriä arkeeni.

2014-

Lahden 4H-yhdistys

Kimin kanssa on aidosti ilo työskennellä Lahden 4H:n hallituksessa. Hän on juuri sitä, mitä lupaa ja vielä vähän extraa siihen päälle. Kimi on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta enemmän kuin moni muu koko koko elämäsä aikana. Uskon, että se on yksi syy siihen, miksi hän on ainoa meidän Lahden 4H:n hallituksesta, joka saanut kutsun presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle 🙂

–Elina Pakkanen, puheenjohtaja 2016-2020

2018-

Sosialidemokraattiset Nuoret

Kimi on Demarinuorten liittohallituksessa toimiessaan osoittanut analyyttistä ajattelua ja kykyä katsoa asioita strategisesta näkökulmasta. Kun asioita pohditaan, ei Kimi puhu koskaan lämpimikseen, vaan on aina perehtynyt ja selkeästi pohtinut asioita eri näkökulmista ennen kuin suunsa avaa. Tällaiset taidot ovat arvokkaita, kun kehitetään mitä tahansa organisaatiota tai mietitään sitä, mikä on toiminnassa kaikkein olennaisinta.

–Mikkel Näkkäläjärvi, puheenjohtaja 2016-2020

2019-

Uudenmaan Demarinuoret

Piirihallituksessa Kimi on ratkaisukeskeinen tiimipelaaja. Kimi jaksaa kysyä muiden hallituslaisten kuulumisia, vaikka olisikin jo samana päivänä käynyt lävitse puolen tusinaa palaveria. Ja vaikka arki painaa, niin joka tilanteeseen löytyy muutama pikkunäppärä vitsi. Myös puheenjohtajan on helppo tukeutua kaveriin, joka kokemuksellaan osaa kaivaa erilaisia ratkaisuja tilanteessa kuin tilanteessa.

–Sami Salminen, puheenjohtaja

2015-2018

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto

Kimi johtaa liittoa muita kuunnellen ja pyrkii aina mahdollisimman montaa miellyttävään lopputulokseen. Kimi myös toi liittoon monia uusia, erittäin hyödyllisiä toimintatapoja arjen sujuvoittamiseksi. Liittoa kehitettiin niin ahkeralla otteella, että välillä ihmettelin miten Kimi jaksaa. Arvostan Kimiä ja hänen työtään Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton eteen suuresti.

–Lauri Hämäläinen, varapuheenjohtaja 2016

2018

Suomen Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi

Kimin kanssa työskenteleminen on helppoa ja luotettavaa. Hän ottaa asioista selvää ja perustelee selkeästi oman kantansa kuitenkin arvostaen myös erilaisia mielipiteitä. Kimi ei kavahda kyseenalaistaa tehtyjä päätöksiä vaan uskaltaa myös hankalassa tilanteessa olla eri mieltä.

–Eveliina Reponen, hallituksen jäsen 2014-2018

2016

Päijät-hämäläisten nuorten vaikuttajakoulu

Next-vaikuttaja-nimellä toiminut vaikuttajakoulu tarjosi keväällä 2016 päijät-hämäläisille nuorille mahdollisuuden oppia yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Kimi toimi vaikuttajakoulussa pääjärjestäjänä. Kimi onnistui esimerkillisen hyvin tehtävässään ja lisäsi vaikuttajakoulun osallistujien tietoisuutta sekä innostusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

–Michaela Kiianmies

2014

Salpausselän kuntajakoselvitys

Olen ollut Kimin kanssa tekemisissä päijäthämäläisten nuorisovaltuustojen yhteistyön kautta. Kokoonnuimme nuorisovaltuustojen puheenjohtajien kesken miettimään mahdollista Salpauskunta-kuntaliitosta, sen vaikutuksia, sekä organisoimme nuorisovaltuustojen tapaamisia. Kimi onnistui tehtävässään loistavasti, hän kuunteli kaikkien mielipiteitä ja toimi aktiivisesti viedäkseen asioita eteenpäin sekä vaikuttaen kuntaliitosvalmisteluun.

–Emmi Laine, puheenjohtaja 2014, Kärkölän nuorisovaltuusto

2013

Nyt riittää! -kampanja koulukiusaamista vastaan

Nyt riittää -hanke on kiusaamisen vastainen projekti jossa nuoret ovat olleet aktiivisesti mukana luomassa 8. luokkalaisille teemaoppitunnin sisältöä. Hanketta kehitettiin vuonna 2014 ja käytetään edelleen.

Kimi oli aktiivisesti mukana alusta alkaen tuottaen hyviä näkemyksiä ja huomioita siitä miten voidaan parhaiten haastaa osallistujat puuttumaan kiusaamiseen ja siten olla mukana kiusaamistilanteiden ehkäisemisessä.  Kimi on osallistava ja aktiivinen nuori, jota voin lämpimästi suositella.

–Irene Lüders, nuorisotyöntekijä

2009-2014

Lahden nuorisovaltuusto

Kimi on ollut Lahden nuorisovaltuuston puheenjohtajana erinomainen johtaja, joka on aina kannustanut ja auttanut muita. Hän on aina tehnyt kovasti töitä ja toiminut esikuvana meille muille vaikuttajille. Toimiessaan nuorisovaltuustossa hän teki isoja ja hyviä parannuksia toimintaan. Tästä syystä minulla oli kunnia saada olla osallisena kutsumassa häntä Lahden nuorisovaltuuston kunniapuheenjohtajaksi.

–Merike Mauring, puheenjohtaja 2015, Lahden nuorisovaltuusto

2007-

Partiolippukunta Lahden Siniset

Olen toiminut Kimin kanssa partiossa jo siitä lähtien, kun hän liittyi mukaan 7-vuotiaana ja seurannut hänen uraansa aktiivisesta sudenpennusta aina vaativampiin tehtäviin. Kimin sitoutuminen partiotoimintaan ja into vapaaehtoistyöhön ovat vakuuttaneet. Olipa kyse sitten sudenpentulauman vetämisestä, lippukunnan viestinnän suunnittelusta tai kesäleirin johtamisesta, on Kimi ollut valmis auttamaan ja osallistumaan. Partiotoiminnassa on hän osoittanut niin johtajuutta kuin erinomaista yhteistyökykyä. Lisäksi hän on jatkuvasti ideoillaan ollut kehittämässä toimintaa eteenpäin niin viestinnän kuin hallinnonkin saralla.

–Jaakko Nippala, lippukunnanjohtaja partiolippukunta Lahden Siniset ry

2007-2009

Suomen Lasten Parlamentti

Opin tuntemaan Kimin Suomen Lasten Parlamentissa. Jo tuolloin Kimin askel oli määrätietoinen ja vaikuttava. Nuoresta iästä huolimatta Kimi oli milloin aamu-tv:ssä kommentoimassa yhteiskunnallisia asioita lapsinäkökulmasta tai luovuttamassa lasten vetoomusta valtiovarainministerille. Kimi tunsi jo silloin vaikuttamisen paikat ja kannusti muitakin lähtemään mukaan. Kimi on ollut suunnannäyttäjä!

–Jesse Kosonen, Suomen Lasten Parlamentin varapuheenjohtaja vuosina 2009-2011